PROFESSIONAL HUMAN BEING (PhB) => Problem Solver, Arhitect de Poduri intre Suflete, Alchimist al Timpului Liber, Travel & Events Consultant & MindSmith Trainer
Google+LinkedInTwitterFacebook
Trebuie sa vezi... Despre Business... Travel... the Klever Way! Vacante de Vis... VIP - Voluntari pt Idei & Proiecte

13 MINUNI ale NATURII de care (poate) nici nu stiai ca exista

O poza valoreaza cat 1000 de cuvinte…

Si Natura ofera atata frumusete celui care o priveste si iubeste!

Exista atatea MINUNI ale Naturii pe care probabil nu le-ati vazut niciodata! Si care poate nici nu stiati ca… exista!

Iata mai jos 13 dintre ele:

13. Copaci Vata de Zahar (COCON)

Cand erati mici va placea sa mancati vata de zahar? Si poate va bucurati si acum de vata de zahar. Sau o cumparatu cu drag copiilor vostri.  Stiati ca exista COPACI VATA DE ZAHAR? Sau mai bine spus COPACI COCON (unde cocon = invelis protector facut din fire foarte subtiri de insecte).

In 2010, milioane de paianjeni s-au refugiat in copaci sa scape de inundatiile din PAKISTAN. Datorita dimensiunii fenomenului si numarului foarte mare de paianjeni din copaci, panzele tesute de acestia au creat un adevarat COCON din coroana copacilor gazda.
Nu a mai fost documentat un alt caz asemanator, deci sunt sanse mari sa nu fi auzit si vazut asa ceva pana acum, asa-i?

Copaci Vata de Zahar (COCON)
13. Copaci Vata de Zahar (COCON)

 

12. Cascada de Sange din Antarctica

Daca va intreb despre CASCADELE SANGERII  - la ce va ganditi? La vreun film de groaza sau la vreo profetie apocaliptica?

Geologii au descoperit fenomenul Cascadelor Sangerii in ANTARCTICA inca din 1911. Numita de cercetatori “cascada de sange”, aceasta este o scurgere de apa bogata in oxid rosu de fier, situata la marginea estica a ghetarului Taylor din McMurdo Dry Valley.

Initial oamenii de stiinta au crezut ca apa era colorata de o specie de alge rosii, insa in urma testelor s-a ajuns la concluzia ca apa e bogata in oxid de fier datorita metabolismului anaerobic microbian.

Atunci cand lichidul vascos iese la suprafata, se oxideaza rapid, transformand cascada inghetata in rosu.

In urma cu 2 milioane de ani, sub ghetar a fost prins un lac cu un continut bogat in bacterii si microbi. Ca intr-o capsula a timpului, microbii au rezistat in apa ce continea mari cantitati de fier si sare. O fisura in ghetar permite lichidului sa iasa la suprafata unde se coloreaza in rosu.

14. Cascada de Sange din Antarctica
12. Cascada de Sange din Antarctica

 

 11. Lacul Roz – Lake Hillier

Lacul Hillier este un lac situat pe o insula din Arhipeleagul Recherche, in Australia. Lacul are o lungime de circa 600 m si atrage atentia chiar si pasagerilor avioanelor care il survoleaza prin… culoarea sa ROZ. Apa din lac ramane roz si atunci cand este scoasa si imbuteliata intr-o sticla. Lacul este inconjurat de o plaja de nisip si de o padure de eucalipt.

Culoarea sa ROZ este inca un mister. Se stie ca apa este saturata cu sare. Si se banuieste ca anumite icroorganisme precum Dunaliella salina si  Halobacterium coloreaza apa.  Interesant de stiut ca apa lacului NU are efecte adverse asupra oamenilor. Deci, va tenteaza o baie intr-un lac de culoarea gumei de mestecat?

13. Lacul Roz - Hillier
11. Lacul Roz – Hillier

 

 10. Poarta catre Iad

Suna ca un titlu de Film de Groaza sau ca o imagine dintr-un film SF. Sau ca un hit al unei trupe de death metal… Insa este e exploatare de gaze din  Derweze, in provincia Ahal din Turkmenistan.

In 1971, geologii sovietici au incercat sa exploateze o caverna plina cu gaze naturale, insa terenul de deasupra acesteia s-a surpat, dand nastere unuui crater cu un diametru de 70 metri. Specialistii asteptau ca focul pornit sa consume gazele din zona in cateva zile, insa focul arde continuu pana in ziua de azi.

Mirosul de sulf arzand se simte de la distante mari. Si noaptea, zona pare intr-adevar ca o poarta catre iad sau ca o zona atacata de alte civilizatii.

12. Poarta catre Iad
10. Poarta catre Iad

 

 9. Pestera Cristalelor

Giant Crystal Cave (Cueva de los Cristales) este o pestera care are legatura cu Mina Naica aflata la 300 metri in subteran, sub orasul Naica din Mexic. Camera principala de aici contine probabil cele mai mari cristale descoperite vreodata. Cristalele de selenit au aproximativ 500.000 vechime si au fost formate din magma.

Daca va doriti sa vedeti cu ochii vostri aceste cristale trebuie sa purtati echipament special. Temperatura aerului din galerie ajunge la peste 130 de grade celsius.

9. Grota Cristalelor de Selenit
9. Grota Cristalelor de Selenit

 

8. Valuri Stralucitoare

Vaadhoo este una dintre insulele locuite din Atolul Raa din Maldive. Plajele de pe aceasta insula sunt stralucitoare si fosforescente noaptea datorita unui fenomen de bioluminescenta.

Fitoplanctonul din valuri creaza acest fenomen unic ce pare sa oglindeasca stelele de pe cer. O noapte aici poate fi atat de romantica si emotionanta. Pare un miracol, nu-i asa?

8. Valuri Stralucitoare
8. Valuri Stralucitoare

 

7. Oglinda de sare

Oglinda de sare (Salar de Uyuni  - Salar de Tunupa) este cea mai mare campie de sare din lume. Are 10,582 km patrati si se afla in Potosi, in Sud-vestul Boliviei, langa Vulcanul Tunupa.

Desertul de sare din Bolivia a devenit deja o destinatie turistica. Sarea de aici este atat de perfecta incat oglindeste efectiv cerul! Este aproape imposibil sa distingi unde se termina cerul si unde incepe pamantul la orizont!

7. Oglinda de Sare
7. Oglinda de Sare

 

6. Stalpi de lumina

Nu e un film SF. Nu sunt OZN-uri. Exista o explicatie: Stalpii de lumina apar cand cristale de gheata plutesc aproape de pamant si lumina se reflecta vertical in ele. Luminile oraselor intensifica efectul stalpior de lumina.

Practic, exista stalpi de lumina formati din reflectarea luminii soarelui, luminii lunii sau luminii artificiale. Ati vazut vreodata asa imagini in calatoriile voastre?

6. Stalpi de lumina
6. Stalpi de lumina

 

5. Lacul Retba

Lacul Retba sau Lacul Rose este localizat la est de Dakar, in Senegal. (aproape de Peninsula Cap Verde de pe coasta Senegalului care difera dar da numele Insulelor Capului Verde)

Lacul Retba are o apa foarte sarata si… ROZ. Culoarea apei se datoreaza algei Dunaliella salina care in contact cu soarele produce un pigment ce coloreaza apa in roz. Lacul este si foarte sarat, astfel incat, poti pluti in el si fara sa stii sa innoti.

5. Lacul Retba
5. Lacul Retba

 

4. Dragonul Albastru – Raul Odeleite

Dragonul Albastru este supranumele primit de Raul Odeleite din Portugalia. Daca priviti imaginea de mai jos veti intelege de ce Dragonul Albastru. Si, nu, NU este photoshop!

4. Dragonul albastru
4. Dragonul albastru

 

3. Eucaliptul Curcubeu

Eucaliptul curcubeu sau Eucalyptus deglupta este un copac ce creste in Noua Guinee sau Hawaii. Este unul din cei mai colorati copaci din lume. Ramurile sale imprumuta culorile curcubeului. O minune a naturii care nu are nevoie de photoshop, nu?

3. Eucaliptul curcubeu
3. Eucaliptul curcubeu

 

2. Marea Gaura Albastra

Aceasta groapa subacvatica adanca, face parte dintr-un sistem de pesteri subacvatice inundate dupa ultima glaciatiune.   Pozitionata la 60 de mile de coasta Insulelor Belize, exact in mijlocul Atolului de Corali Lighthouse Reef, aceasta gaura perfect circulara are un diametru de 300 metri si o adancime de 125 de metri. In adancimea ei au fost descoperite stalactite, din care unele au 150.000 de ani vechime.

2. Marea Gaura Albastra
2. Marea Gaura Albastra

 

1. Muntii colorati din Zhangye Danxia Landform


Zhangye Danxia Landform
 este un Parc Geologic aflat in provincia Gansu din China. Aceste formatiuni sunt uimitoare si incredibile, in special prin coloritul lor spectaculos dar si prin formele de relief create. O colectie de poze puteti urmari aici.

1. Muntii colorati
1. Muntii colorati
==

In lumea asta mare, exista atatea locuri si peisaje INCREDIBILE. Am selectat pentru voi mai sus, 13 dintre cele despre care poate nici nu stiati ca exista!

Am lasat deoparte Marele Canyon sau Muntii Tianzi din China (cei care au inspirat Muntii Plutitori de pe Pandora, in Avatar) sau Muntele Roraima din America de Sud. Pentru ca sunt mai cunoscute decat cele 13 Minuni de mai sus…

“Nature always wears the colors of the spirit.”

— Ralph Waldo Emerson

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

facebook comments:

Leave a Reply