PROFESSIONAL HUMAN BEING (PhB) => Problem Solver, Arhitect de Poduri intre Suflete, Alchimist al Timpului Liber, Travel & Events Consultant & MindSmith Trainer
Google+LinkedInTwitterFacebook
Trebuie sa vezi... Despre Business... Travel... the Klever Way! Vacante de Vis... VIP - Voluntari pt Idei & Proiecte

Noul Presedinte ANT! Dl Razvan FILIPESCU!

Acesta este un BLOG personal.

Al unui om care este nu doar implicat ci chiar dedicat unui business in TURISM!

Este un blog care-mi poarta numele si deci un blog in care ma exprim, cand si cum pot, simt nevoia sau consider important.

Este si un BLOG de TRAVEL uneori.
Un BLOG cu si despre Calatorii.

Dar si un BLOG despre business.
Si despre TRAVEL BUSINESS!
Si despre Industria Turismului din Romania!

Acum, dupa ce am facut aceste precizari, sa revin la unul din Subiectele Zilei in TURISMUL ROMANESC!

Da, se apropie 1 MAI si Pastele!
Da, se mai gasesc doar cu greu locuri in cele mai cautate statiuni de pe litoral sau pe charterele de avion sau autocar cu plecare la inceput de mai!

Insa, nu vreau sa fac pe BLOG promovare pentru Oferte mai mult sau mai putin Klever! ;-)

Astazi am primit/aflat o Veste demult asteptata… cel putin intre profesionistii din turismul romanesc!

Si as indrazni sa sper ca este… o VESTE BUNA!

 

Avem un Nou Presedinte ANT

Dupa aproape 4 luni,  avem astazi un Presedinte ANT (Autoritatea Nationala pt TURISM), in persoana domnului RAZVAN FILIPESCU!
Profilul sau pe LinkedIn il gasiti aici.

Si aici puteti consulta si CVul oficial al domnului PRESEDINTE ANT, Razvan FILIPESCU!

PRESEDINTELE ANT are rang de SECRETAR DE STAT!

Pentru cei din alt domeniu, care nu stiu ce este si de ce este A.N.T.  –  iata cateva idei si repere, foarte pe scurt:

=> Dupa Alegerile din final de 2012 si dupa formarea Noului Guvern PONTA, Turismul s-a desprins din fostul Minister al Dezvoltarii si Turismului condus in fostul Guvern PDL de doamna Udrea.

Cu sediul tot in Palatul CFR de pe Dinicu Golescu, TURISMUL nu a mai avut nici o legatura cu Ministerul DEZVOLTARII (condus de dl Ministru LIVIU NICOLAE DRAGNEA) dar nici cu Ministerul TRANSPORTURILOR (condus de dl Ministru RELU FENECHIU)

Turismul a fost trecut in noua Structura Guvernamentala in cadrul MINISTERULUI ECONOMIEI (fost al Industriilor, dupa cum o arata si siteul oficial: http://www.minind.ro/)

Ministerul Economiei este condus de Ministrul Varujan Vosganian.

In subordinea acestuia, avem un Ministrul delegat pentru întreprinderi mici și mijlocii, mediu de afaceri și TURISM, in persoana doamnei  Maria Grapini. CV-ul doamnei Ministru Grapini il gasiti aici.

Inca de acum 4 luni de zile, din Ianuarie 2013, Guvernul a decis infiintarea Autoritatii Nationale pentru Turism, institutie care va functiona in subordinea Ministerului Economiei si in coordonarea ministrului delegat pentru intreprinderi mici si mijlocii, mediul de afaceri si turism (doamna Maria Grapini).

Autoritatea Nationala pentru Turism este deci o institutie publica cu personalitate juridica, finantata integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Economiei, prin preluarea structurilor si activitatilor in domeniul turismului.

La final de februarie, daca nu gresesc, a fost numita in functie Vicepresedinta ANT, doamna Mirela-Florenţa Matichescu,

CV-ul doamnei Vicepresdinte Mirela Matichescu nu este inca disponibil pe siteul Ministerului. Stim insa ceea ce s-a comunicat in Media, si anume ca doamna Matichescu este co-proprietar a doua cluburi din statiunea Mamaia si absolventa de Relatii Internationale. Propusa in functie de PSD Constanta si prezentata de Media drept o apropiata a Primarului Mazare, doamna Mirela Matichescu are insa fara indoiala legaturi directe cu domeniul de care se ocupa!

De aproape 2 luni, asteptam insa si NUMIREA unui PRESEDINTE al AUTORITATII NATIONALE pt TURISM (ANT)!

ATENTIE  (pt cei din media si din afara turismului):
a nu se confunda ANT (Autoritatea Nationala pt Turism) cu ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania).

ANAT-ul este o asociatie PATRONALA -  o organizatie care are drept scop reprezentarea si apararea intereselor profesionale ale membrilor sai.
ANT-ul este o institutie guvernamentala!

Ei bine, sa revenim:

Iata ca este deja oficial:

Razvan FILIPESCU este noul PRESEDINTE ANT!

Asadar, doamna Vicepresedinte Mirela Matichescu va colabora tot cu un Constantean.

Despre domnul Filipescu s-a spus imediat ca a fost Presedintele Camerei de Comert Bilaterala Romania – Brazilia!
Poate si (sau mai ales) fiindca BRAZILIA pare oarecum in rezonanta tot cu domnul Primar Mazare! ;-)
Media a mai punctat si ca noul sef al Turismului este un manager din agricultura.

Insa domnul Razvan Filipescu este absolvent al Universitatii OVIDIUS din Constanta si are Certificat de MANAGER in TURISM obtinut de la THR in 2006. (intamplator, si eu personal am aceasi Certificare obtinuta tot de la THR in acelasi an)

Domnul Filpescu a absolvit un Master la Universitatea Maritima din Constanta si este doctor in Economie, titlu obtinut la Universitatea Al Ioan Cuza din Iasi.

Interesanta este si Lucrarea de Doctorat a domnului Razvan Filipescu: “Dimensiunile teoretice şi practice ale economiei subterane. Studiu de caz pentru România”

Interesant si foarte aplicat sau aplicabil si in turism as zice, nu-i asa? ;-)

Intre 2003 si 2005 domnul Filipescu s-a ocupat cu Controlul Financiar la Autoritatea Nationala de Control precum si in Agentia SAPARD. Deci are ceva experienta cu Fondurile Europene.

Din 2005 a fost Consilier IMM la Banca Transilvania si din 2006 in 2009 a fost chiar Directorul Agentiei Pantelimon din Bucuresti, a Bancii Transilvania! Ceea ce ma face sa sper ca intelege bine sectorul IMM!

Interesant, ca fapt divers macar, Domnul Filipescu a colaborat si cu Comisia de Apel pentru Acordarea Licenţei Cluburilor din cadrul FRF.

Din 2009 pana in prezent, a fost Administrator al SC Predeal Holidays SRL.

Daca nu gresesc, societatea administreaza Restaurantul Vatra Regala din Predeal, Vila Holidays din Predeal si Restaurantul Vatra Pescareasca din Mamaia.

Tot in Perioada 2009 – 2013, domnul Filipescu a fost Director General al SC Prod Transports Cereals SA Agigea. Societatea din Constanţa se ocupa cu Depozitarea, manipularea şi comerţul cu cereale!

Avem deci un Presedinte ANT cu experienta in fonduri europene, cu background in banking si finantarea IMM-urilor, cu experienta de management in agricultura dar si in turism!

Mai mult, in ultimii 2 ani, domnul Razvan FILIPESCU a fost Cadru didactic asociat pentru functia de asistent si lector la materiile: Ecoturism si turism rural, Amenajari turistice, Industria ospitalitatii, Tehnica operatiunilor de comert exterior, Tehnica tranzactiilor complexe, in cadrul Universitatii OVIDIUS din Constanta!

Doamna MINISTRU MARIA GRAPINI a anuntat astazi intr-o conferinta de presa ca “Am un nou şef la Autoritatea Naţională de Turism, domnul Filipescu, provine din mediul de afaceri”

Oarecum iritata de intrebarile presei care cerea detalii despre noul PRESEDINTE ANT, doamna ministru a recunoscut ca nu-l cunoaste pe domnul Filipescu:

“Nu ştiu chiar tot despre domnul Filipescu. Nu-i ştiu prenumele… domnul Filipescu şi vine din mediul de afaceri”

De aceea am decis sa scriu eu despre DOMNUL PRESEDINTE ANT, RAZVAN FILIPESCU!

E un om important, intr-o functie IMPORTANTA!

Un om de la care se asteapta mult!

De la care asteptam MULTE!

Sa speram ca va fi bine!

==

Dle PRESEDINTE  ANT, RAZVAN FILIPESCU, va urez SUCCES si PUTERE DE MUNCA!
Si curaj! Si VIZIUNE!
Aveti nevoie!

Si inca ceva:

In ideea (usor aroganta) ca poate chiar dvs personal (sau cineva din Minister) veti citi aceste randuri:

Avem cu totii – ministri, demnitari, intreprinzatori, angajati, angajatori – cu totii avem DOUA URECHI si o SINGURA GURA!
Si poate ar fi util si inteligent sa le folosim PROPORTIONAL!

Sa ascultam mai mult decat vorbim! Sa intelegem. Sa analizam. Sa gandim. Si apoi… mai ales cei ce au PUTERE DE DECIZIE ca dvs, SA ACTIONAM!

Cu CURAJ. CU HOTARARE. CU VIZIUNE!

Asteptam PROIECTE si PROGRAME CONCRETE!

Si va dorim SUCCES!


Un lucru e sigur: acum avem si noi o Conducere la ANT!

Si poate incep sa se miste lucrurile si in Minister, ca anul asta, in primele luni, s-a cam stat in asteptare…
Sau e o impresie gresita a mea?|

Voi ce parere aveti?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

facebook comments:

Leave a Reply