PROFESSIONAL HUMAN BEING (PhB) => Problem Solver, Arhitect de Poduri intre Suflete, Alchimist al Timpului Liber, Travel & Events Consultant & MindSmith Trainer
Google+LinkedInTwitterFacebook
Trebuie sa vezi... Despre Business... Travel... the Klever Way! Vacante de Vis... VIP - Voluntari pt Idei & Proiecte

Prima (mea) noapte in CLUJ!

cluj by night panorama

NO, ajuns-am in CLUJ! ;-)

Bine v-am gasit!

Am facut fix 7 ore din Piata Romana, Bucuresti pana la Hotel Olimp din CLUJ!

Dupa ce iesi din Bucuresti prin Militari, autostrada Bucuresti – Pitesti te ‘trage’ si iti da sperante ca vei ajunge repede unde ai treaba!

Dupa ce se termina autostrada (prea brusc) la Pitesti, ajungi relativ repede la Valcea. Trecand Dealu’ Negru. Daca nu te opresti la mici si daca nu ai zeci de tiruri si/sau camioane in fata, in doua ore de la plecarea din Bucuresti ai trecut deja de Valcea si esti pe la Calimanesti.

Util: de la intrarea in Calimanesti poti ocoli centrul si poti iesi pe dreapta Oltului, revenind pe stanga abia dupa Caciulata. Asa castigi cativa km si traversezi si Oltul.

Valea Oltului este SUPERBA, daca ai si timp sa o admiri.  Fiindca eram la volan, n-am apucat sa pozez cele mai spectaculoase peisaje. Iata insa o imagine:

 

In circa 4 ore de la iesirea din Bucuresti, ajungi la SIBIU.

Hermanstad – fosta capitala culturala – este senzational. Daca nu ai vizitat centrul vechi al Sibiului, trebuie macar sa faci o plimbare in zona pietonala – plecand de la Continental Forum pe langa Imparatul Romanilor si ajungand in Piata Mica si Piata Mare.

Dar destinatia noastra este CLUJUL, asadar sa trecem de Sibiu spre SEBES.

Dupa SEBES te indrepti spre ALBA IULIA.
Poti sa alegi varianta care ocoleste orasul, sau, daca ai timp, merita sa vizitezi Cetatea din ALBA IULIA. O cetate care va ajunge dupa renovari si modernizari, una din cele mai apreciate destinatii medievale din Romania

 

Dupa Alba Iulia ajungi relativ repede la AIUD.
Aici, in Penitenciarul Aiud, au fost inchisi in anii ’50-’60 o serie de intelectuali detinuti politici. Printre cei mai cunoscuti sunt Petre Tutea si Principele Ghica, care au fost eliberati abia in 1964 – adica acum 48 de ani.
In AIUD puteti vizita si una dintre cele mai vechi Cetati Urbane din Transilvania.

Dupa Aiud, treci prin Ocna Mures si apoi prin TURDA si ajungi in CLUJ.

Nu are rost sa intri pe autostrada TURDA – GILAU, fiindca asa ajungi de fapt sa ocolesti Clujul.

Vei intra in CLUJ trecand prin Feleacu.

Iar imaginea CLUJULUI de sus, de pe dealul Feleacului este remarcabila si de vazut macar o data in viata

 

Am intrat deci in CLUJ pe Calea Turzii. Si am facut dreapta pe Strada Observatorului catre Hotel Olimp (langa Golden Tulip)

Pe strada Observatorului din Cluj am descoperit Caminele Studentesti, deci e o zona nu foarte centrala insa plina de viata. Iar in spatele lor putem descoperi Gradina Botanica din Cluj.
Din Calea Turzii, inainte de intersectia cu strada Observatorului, pe dreapta, se gaseste strada Buna Ziua! ;-)

Pe aici se ajunge la GRAND HOTEL ITALIA - hotelul de 5 stele din Cluj unde se va desfasura maine Miercuri 10 octombrie 2012, Conferinta Travel Tech

 

Ca sa ajungi in CENTRU cobori in continuare pe Calea Turzii.  Iar pe Calea Turzii, pe sensul inspre Bucuresti, noaptea te asteapta sa tragi pe dreapta o serie de… “ardelence focoase” (daca or fi ele ardelence ;-))

In Centrul Clujului intri pe langa Catedrala Greco-Catolica, pe langa Teatrul si Opera Nationala si dupa Piata Avram Iancu ajungi la Catedrala Ortodoxa din Cluj:

Continuam pe Bd. 21 decembrie 1989 pe langa Muzeul de Arta din Cluj si ajungem in Piata Unirii, unde se afla superba Biserica Sf Mihail:

 

Pe langa Biserica, facem stanga pe Strada Universitatii si (pana sa ajungem la Cladirea Centrala a Universitatii Babes Bolyai), admiram Statuia lui Matei Corvin si Biserica Sf Mihail:

 

Insa – dupa cum am precizat – acesta articol este despre PRIMA (mea) NOAPTE IN CLUJ – dupa un drum de 7 ore cu masina.

 

Maine e o zi plina… asadar, ne oprim aici in noaptea dimineata asta!

Ne reuazim si recitim maine!

Va las cu o alta poza din noaptea asta:

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

facebook comments:

Leave a Reply